Zorgverzekering

Fysio Lemmer heeft met alle zorgverzekeringen in Nederland een contract afgesloten. Zo kunnen wij u behandeling rechtstreeks bij de zorgverzekeraar declareren.

Aanvullende verzekering

Indien u zich aanvullend heeft verzekerd, worden onze behandelingen vergoed door de zorgverzekeraar. Het aantal behandeling dat door de zorgverzekeraars vergoed wordt, verschilt behoorlijk. Het behandeltarief is ook per verzekeraar verschillend en is het contract vastgesteld. Indien u geen aanvullende verzekering heeft, gelden onze eigen vastgestelde tarieven.

Basisverzekering

Er zijn een paar uitzonderingen waarbij fysiotherapie wel vergoed wordt vanuit de basisverzekering.

Bijvoorbeeld wanneer u artrose heeft aan de knie- of heup wordt er éénmalig 12 behandelingen fysiotherapie in een periode van maximaal 12 maanden vergoedt vanuit de basisverzekering.

Ook als onderdeel van revalidatie na bepaalde operaties of behandeling of wanneer u een chronische aandoening heeft die voorkomt op de lijst chronische aandoeningen van de overheid, heeft u recht op fysiotherapie uit de basisverzekering. Hiervoor worden fysiotherapiebehandeling vanaf de 21e behandeling uit de basiszekering vergoedt. De eerste 20 behandelingen per aandoening moet u zelf betalen. Het is mogelijk om een aanvullende verzekering afsluiten, zodat u ook vergoeding voor de eerste 20 behandelingen kan ontvangen.

Fysiotherapie als herstelzorg na ernstige coronaklachten komen ook uit de basisverzekering. Het gaat hierbij om maximaal 50 behandelingen gedurende een periode van 6 maanden? Heeft u na zes medisch specialist die moet bepalen of de tweede periode noodzakelijk is.

Goed om te weten

Uw heeft voor vergoeding van fysiotherapie uit de basiszorg ten alle tijde een verwijzing nodig.

Ook goed om te weten is dat voor fysiotherapeutische zorg uit de basisverzekering een eigen risico geldt. Dit geld bij een chronische indicatie dus vanaf de 21e behandeling. Het eigen risico betaalt u ieder jaar. De eerste 20 behandelingen hoeft u maar éénmalig zelf te betalen.

Vergoeding onder de 18 jaar

Goed nieuws voor jongeren onder de 18 jaar is een vergoeding van 9 tot 18 behandelingen uit de basisverzekering. Uw kind krijgt in elk geval een vergoeding voor negen behandelingen. In overleg met de zorgverzekeraar kunnen er nog 9 extra behandelingen vergoed worden. Bovendien geldt er geen eigen risico voor jongeren onder de 18 jaar.

Fysio Lemmer

Vissersburen 16 - 20
8531 EC Lemmer

0514-561805
info@fysiolemmer.nl

Facebook
Instagram

Openingstijden

Ma 08.00 - 20.00
Di 08.00 - 20.00
Wo 08.00 - 20.00
Do 08.00 - 20.00
Vr 08.00 - 20.00

Telefonisch bereikbaar
van 9.00 tot 12.00

Zorgkaart Nederland
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie Nederland
Fysio Lemmer is gewaardeerd op ZorgkaartNederland.

All rights reserved | Copyrights Fysio Lemmer

Realisatie: Merksetters

×