Nekklachten

Nekpijn is een veel voorkomende klacht. Ruim 70% van de bevolking heeft in hun leven wel eens een periode met nekpijn gekend. Slechts een 20% van de bevolking zoekt hiervoor hulp. Dat komt omdat het natuurlijk beloop bij nekpijn gunstig is. De pijn neemt vaak binnen 6 weken duidelijk af. Als dit niet zo is spreken we over een ‘afwijkend beloop’. Het is dan belangrijk te achterhalen wat de oorzaak van het afwijkende beloop is.

Nekpijn is in de meeste gevallen een zeurende pijn die gevoeld wordt aan één of beide zijdes van denk óf boven op de schouders. Er kunnen problemen in het bewegen ontstaan zoals het minder goed kunnen draaien van het hoofd. Goed en veilig deelnemen in het verkeer (bijv. In de auto of op de fiets) wordt dan lastig.  

Nekklachten kunnen ook andere klachten veroorzaken zoals hoofdpijn, uitstralende pijn naar de armen, tintelingen in hand(en) en/of vingers, verlies van kracht in de hand(en) en/of verlies van controle over het bewegen van de arm(en).

Wat goed is om te weten is dat hoewel acute nekpijn erg pijnlijk kan zijn, er meestal geen ernstige achterliggende aandoening is.

Behandeling bij Fysio Lemmer
Bij Fysio Lemmer zijn we bij uitstek specialist op het gebied van wervelkolom gerelateerde klachten, hieronder valt ook nekpijn en de klachten die daartoe kunnen bijbehoren. Met de juiste adviezen en tal behandelmogelijkheden waaronder manueel therapie, dry needling, McKenzie, oefentherapie zorgen wij samen met u dat u uw nek weer in de juiste beweging krijgen.

Bekijk overige aandoeningen

Fysio Lemmer

Vissersburen 16 - 20
8531 EC Lemmer

0514-561805
info@fysiolemmer.nl

Facebook
Instagram

Openingstijden

Ma 08.00 - 20.00
Di 08.00 - 20.00
Wo 08.00 - 20.00
Do 08.00 - 20.00
Vr 08.00 - 20.00

Telefonisch bereikbaar
van 9.00 tot 12.00

Zorgkaart Nederland
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie Nederland
Fysio Lemmer is gewaardeerd op ZorgkaartNederland.

All rights reserved | Copyrights Fysio Lemmer

Realisatie: Merksetters

×