Medical Taping

De basis van het Medical Taping Concept werd in de jaren zeventig gelegd in Japan en Korea voor toepassing in de sportwereld. De achterliggende gedachte is dat beweging en spieractiviteit essentieel zijn om de gezondheid te kunnen behouden of te behouden. In 1998 werd het als behandelmethode geïntroduceerd in Europa. Inmiddels wordt het wereldwijd toegepast.

De tape die wordt gebruik bij het Medical Taping Concept is kinesiotape. Dit is een elastische tapesoort met een huidvriendelijke acryl lijmlaag. Kinesiotape herkent u vaak door de gekleurde tapes die op iemands lichaam zijn aangebracht. Tijdens sportwedstrijden zijn ze vaak goed zichtbaar. Sporters dragen de tape bij blessures, voor ondersteuning maar ook preventief. Fysiotherapeuten gebruiken de tape als onderdeel van een fysiotherapeutische behandeling. De kinesiotape  kan worden toegepast in elke fase van het genezingsproces.

Werking Kinesiotape
De tape bevat geen medicatie en u wordt niet beperkt in het bewegen na het aanbrengen van de tape. De Tape heeft dezelfde elasticiteit en dikte als de huid. Door deze eigenschappen en het op de juiste manier aanbrengen van de tape, wordt het zelf herstellend vermogen van het lichaam geactiveerd. Pijndemping en het afvoeren van vocht zijn effecten die met de tape bereikt kunnen worden. Wanneer het pijndempende systeem door het aanleggen van de tape wordt geactiveerd, verminderd of verdwijnt zelfs de pijn, waardoor je beter gaat bewegen en de functie zich kan herstellen.  Het resultaat is vaak al direct merkbaar. Daarbij is de tape waterbestendig en kunt u er dus gerust mee douchen. Idealiter blijft de tape 5-7 dagen zitten.

Medical Taping bij Fysio Lemmer
Meerdere fysiotherapeuten binnen Fysio Lemmer beheersen het aanleggen van de Medical Tape voor diverse klachten en toepassingen. De Tape die wij gebruiken onderscheid zich van vele andere tapemerken door veel langer goed te blijven zitten. Daarnaast hebben wij vele leuke kleurtjes en patroontjes

Bekijk overige specialisaties

Fysio Lemmer

Vissersburen 16 - 20
8531 EC Lemmer

0514-561805
info@fysiolemmer.nl

Facebook
Instagram

Openingstijden

Ma 08.00 - 20.00
Di 08.00 - 20.00
Wo 08.00 - 20.00
Do 08.00 - 20.00
Vr 08.00 - 20.00

Telefonisch bereikbaar
van 9.00 tot 12.00

Zorgkaart Nederland
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie Nederland
Fysio Lemmer is gewaardeerd op ZorgkaartNederland.

All rights reserved | Copyrights Fysio Lemmer

Realisatie: Merksetters

×