Echografie

Soms is het voor uw fysiotherapeut lastig om de precieze oorzaak van uw klachten te achterhalen. Het kan dan erg zinvol zijn om door middel van echografie binnen in uw gewricht te kijken. Dit geeft de fysiotherapeut richting in de vervolgstappen van uw revalidatie.

Echografie

Echografie is een ontzettend mooi diagnostisch middel, waarbij we een kijkje in het gewricht kunnen nemen. Op deze manier kunnnen we goed bepalen of er een doorverwijzing naar een specialist noodzakelijk is. Hierdoor wordt de toch al hoge druk op ziekenhuiszorg ontlast. 

Wij beperken ons enkel tot het maken van echo's van gewrichten en aangrenzende gebieden zoals pezen.le Wij kunnen ook niet alle gewrichten even goed in beeld brengen. Maar juist voor schouders, heupen en achillespezen lukt dit erg goed.

Over het algemeen kunt u snel terecht voor een echo. Dit kan wanneer u fysiotherapeut twijfelt over de diagnose of wil weten of zich afvraagt of vertraagd herstel komt door letsel in het gewricht, maar ook wanneer er wel een duidelijke hulpvraag is kan er vaak op korte termijn een afspraak voor een echo worden ingepland.

 

 

Echografie bij Fysio Lemmer

Nynke heeft zich binnen het team verder verdiept in het maken van echo's. Er worden alleen echo's gemaakt van bepaalde gewrichten en/of aangrenzende structuren zoals pezen. U kunt bijvoorbeeld goed bij ons terecht voor een echo van de schouder, heup of achillespees. 

Voor het maken van een echo wordt een 60 minuten ingepland. Dit omdat het gewricht uitvoerig wordt onderzocht en er beelden worden gemaakt in verschillende houdingen en/of tijdens bewegingen. Daarnaast worden beide zijdes met elkaar vergeleken. Ook administratief wordt het één en ander vastgelegd. Van de bevindingen wordt een verslag gemaakt en deze wordt aan uw dossier toegevoegd, zodat ook uw eigen fysiotherapeut volledig op de hoogte is. Daarnaast kan het zo zijn dat op basis van de uitslag van de echo, een verslag voor verwijzing naar een specialist gemaakt moet worden. Dat kost veel tijd.

 

Bekijk overige specialisaties

Fysio Lemmer

Vissersburen 16 - 20
8531 EC Lemmer

0514-561805
info@fysiolemmer.nl

Facebook
Instagram

Openingstijden

Ma 08.00 - 20.00
Di 08.00 - 20.00
Wo 08.00 - 20.00
Do 08.00 - 20.00
Vr 08.00 - 20.00

Telefonisch bereikbaar
van 9.00 tot 12.00

Zorgkaart Nederland
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie Nederland
Fysio Lemmer is gewaardeerd op ZorgkaartNederland.

All rights reserved | Copyrights Fysio Lemmer

Realisatie: Merksetters

×