Oedeemfysiotherapie

Het lymfestelsel is het systeem in ons lichaam dat weefselvocht afvoert. Bij lymfoedeem is er sprake van een abnormale ophoping van vocht in het lichaam en ontstaat wanneer de lymfevaten niet in staat zijn om lymfevocht op de gebruikelijke manier af te voeren. Het komt voor bij (borst)kanker, bloedvatproblemen en/of littekens. Het kan ook een gevolg zijn van bestraling, chemotherapie, een operatie of een ongeval.

Klachten die kunnen ontstaan zijn pijn, vermoeidheid, gespannen en zwaar gevoel, zwellingen, bewegingsbeperkingen en beperkingen in uw dagelijks functioneren.

De oedeemfysiotherapeut stimuleert de afvoer van vocht. Dat kan op verschillende manieren, waaronder oefentherapie, manuele lymfdrainage, bandages, tape en/of therapeutische kousen. Maar er is ook aandacht voor huidverzorging en littekenbehandeling. Belangrijk onderdeel is ook adviezen, waarmee u kunt leren om zelf weer controle over de klachten te krijgen en te houden na afloop van de behandeling.

Oefentherapie bij Oedeem
Beweging is van groot belang bij oedeem. Naast algemene oefeningen en ademhalingsoefeningen krijgt u oefeningen die specifieke oefeningen gericht zijn op spieren in het gehele lichaam, welke een pompfunctie hebben. Door deze oefeningen wordt het vocht beter afgevoerd via de lymfe- en bloedbanen.

Manuele Lymfdrainage
Manuele lymfdrainage is een massagetechniek waardoor het vocht verplaatst wordt naar delen van het lichaam waar de vochtafvoer wel goed functioneert.

Oedeemfysiotherapie bij Fysio Lemmer
Oedeemfysiotherapeute Aagje neemt het grootste deel van deze patiëntencategorie opzich en wordt daarbij ondersteund door collega Niekje. Zij heeft zich middels scholing onlangs verdiept in de oedeemfysiotherapie.

Bekijk overige specialisaties

Fysio Lemmer

Vissersburen 16 - 20
8531 EC Lemmer

0514-561805
info@fysiolemmer.nl

Facebook
Instagram

Openingstijden

Ma 08.00 - 20.00
Di 08.00 - 20.00
Wo 08.00 - 20.00
Do 08.00 - 20.00
Vr 08.00 - 20.00

Telefonisch bereikbaar
van 9.00 tot 12.00

Zorgkaart Nederland
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie Nederland
Fysio Lemmer is gewaardeerd op ZorgkaartNederland.

All rights reserved | Copyrights Fysio Lemmer

Realisatie: Merksetters

×