Shockwave therapie

Shockwave therapie wordt ook wel afgekort als ESWT (Extracorporeal ShockWave Therapy).
Bij shockwave therapie wordt het eerder door de fysiotherapeut gelokaliseerde pijngebied behandeld met korte shockwave-impulsen. De fysiotherapeut bedient het shockwave-apparaat waaruit deze golven komen en zich onder bepaalde druk verplaatsen door de huid naar de lokalisatie van de blessure. Deze impulsen zorgen ervoor dat het natuurlijk herstelmechanisme van het lichaam wordt geactiveerd.

Voor wie is shockwave?
Shockwave-therapie wordt beschouwd als één van de meest innoverende ontwikkelingen op het gebied van pijnbehandeling. Het is bij uitstek geschikt voor mensen met chronische pijn, waarbij de chronische pijn veroorzaakt wordt door ontstekingen of verkalkingen van de pezen óf van de slijmbeurs. Diverse wetenschappelijke studies tonen aan dat Shockwave therapie erg goede resultaten geeft, na gemiddeld slechts 6-8 behandelingen.

Shockwave is een techniek die kan worden toegepast bij verschillende pijnklachten waaronder schouderpijn waarbij een beperkte bewegelijkheid een rol speelt. Maar wordt ook ingezet bij tendinopathie ( hielspoor,achillespees of infrapattelaire tendinopathie (waarbij u pijn heeft net onder de knieschijf)

  • Schouderpijn met/zonder kalkafzetting waarbij een beperkte beweeglijkheid een rol speelt

  • Hielspoor (hielpijn)

  • Pijn net onder de knieschijf (infrapattelaire tendinopathie)

  • Achillespees tendinopathie

Calcificaties
Heeft u een kakafzetting in de pees? Dan wordt dit een calcificatie genoemd. Meestal bevindt zich dit dan in de schouder of de achillespees. Doormiddel van shockwave kunnen we de zogenoemde calcificaties zachter maken. Door het zacht en soepeler maken van de kalkafzetting, gaat deze minder pijn doen bij bewegen.

Shockwave bij Fysio Lemmer
Als eerste onderzoeken wij u klachten, wanneer er sprake is van (chronische) pijn waarbij de pijn veroorzaakt wordt vanuit de pezen, dan kunnen we overgaan tot behandeling middels Shockwave. Allereerst lokaliseert de fysiotherapeut het pijngebied. Daarna wordt er gel aangebracht op het te behandelen lichaamsdeel. Deze gel helpt om de golven beter over te brengen. Vervolgens wordt met het apparaat het pijngebied behandeld. Dit kan 10 – 20 minuten duren, maar kan ook korter zijn. De behandeling kan pijn doen, maar we houden altijd rekening met de blessure en individuele pijnbeleving.

Bekijk overige specialisaties

Fysio Lemmer

Vissersburen 16 - 20
8531 EC Lemmer

0514-561805
info@fysiolemmer.nl

Facebook
Instagram

Openingstijden

Ma 08.00 - 20.00
Di 08.00 - 20.00
Wo 08.00 - 20.00
Do 08.00 - 20.00
Vr 08.00 - 20.00

Telefonisch bereikbaar
van 9.00 tot 12.00

Zorgkaart Nederland
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie Nederland
Fysio Lemmer is gewaardeerd op ZorgkaartNederland.

All rights reserved | Copyrights Fysio Lemmer

Realisatie: Merksetters

×