Kaakfysiotherapie

Ook voor klachten van de kaak, hals, tinnitus, oorpijn, hoofdpijn en aangezichtspijn kunt u bij een gespecialiseerd fysiotherapeut terecht. Klachten in het gebied van de kaak- en aangezicht worden orofaciale klachten genoemd. Orofaciale klachten kunnen uw dagelijks leven behoorlijk beïnvloeden.

Ontstaan kaakklachten
Kaakklachten kunnen ontstaan vanuit een overbelasting van het kauwstelsel, door problemen in het kaakgewricht of het gevolg zijn van gebitsproblemen. Een combinatie van twee of meer van deze oorzaken wordt ook regelmatig gezien.

Veelal hebben orofaciale klachten te maken met een overbelasting van het kauwstelsel. Zo kunnen kaakklemmen, tandenknarsen, nagelbijten, lipbijten, wangbijten, penbijten, kauwgom kauwen, tongpersen zorgen voor een overbelasting van het kauwspieren. Ook stress kan een belangrijke rol spelen bij het ontstaan van overbelasting van kauwstelsel.

Uw klachten kunnen ook te maken hebben met problemen vanuit het kaakgewricht. Het kaakgewricht bevat een kraakbeenschijf, die het gewricht kan laten blokkeren. Dit leidt naast andere klachten vaak tot een beperkte mondopening.

De klachten kunnen ook het gevolg zijn van gebitsproblemen, specifieke zenuwaandoeningen, kanker in het hoofd-halsgebied en specifieke stoornissen die te maken hebben met de nek. Een samenwerking met tandarts, orthodontist of medisch specialist zoals een KNO-arts, neuroloog of kaakchirurg kan hierbij van belang zijn.

Kaakfysiotherapie bij Fysio Lemmer
Siegrid heeft zich binnen het team verder verdiept in orofaciale klachten. Zij kan uw bij uitstek adviseren en begeleiden bij pijn- en functieproblemen in de kaak, het hoofd, het aangezicht en de halsregio. Zij geeft in de behandeling ook uitleg en adviezen over het juist gebruik en normale functioneren van het kauwstelsel. En helpt bij het afleren van bepaalde gewoontes die tot overbelasting van het kauwstelsel leiden. Daarnaast zijn oefeningen die leiden tot ontspannen van de kauwspieren, het vergroten van de mondopening, en verbetering van de functie van het kauwstelsel een belangrijk onderdeel binnen de behandeling.

Bekijk overige specialisaties

Fysio Lemmer

Vissersburen 16 - 20
8531 EC Lemmer

0514-561805
info@fysiolemmer.nl

Facebook
Instagram

Openingstijden

Ma 08.00 - 20.00
Di 08.00 - 20.00
Wo 08.00 - 20.00
Do 08.00 - 20.00
Vr 08.00 - 20.00

Telefonisch bereikbaar
van 9.00 tot 12.00

Zorgkaart Nederland
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie Nederland
Fysio Lemmer is gewaardeerd op ZorgkaartNederland.

All rights reserved | Copyrights Fysio Lemmer

Realisatie: Merksetters

×