Dry Needling

Sinds 2007 wordt Dry Needling als behandelinterventie binnen het domein van de fysiotherapie in Nederland toegepast. Er is toenemende wetenschappelijke onderbouwing voor de toepassing van dry needling voor de behandeling van ‘myofasciale pijn’. 

Myofasciale pijn
Onder myofasciale pijn verstaat men klachten in het houdings- en bewegingsapparaat, die worden veroorzaakt door de aanwezigheid van myofasciale triggerpoints in één of meerdere spieren. Een myofasciaal triggerpoint of in de volksmond ‘een spierknoop’, is een pijnlijke verharding in de spier. Myofasciale pijn kan naast het genereren van lokale pijn ook uitstralende ‘reffered’ pijn geven. Daarnaast kunnen mobiliteit, spierkracht en coördinatie hierdoor beinvloed worden en zo de revalidatie in de weg staan.

Myofasciaal Triggerpoint
Een myofaciaal triggerpoint kan acuut ontstaan of door een chronische overbelasting. Deze overbelasting heeft vaak te maken met houding en leefgewoontes. Ten gevolge van de overbelasting ontstaat middels een ingewikkeld fysiologisch proces in de spier een aanhoudende samentrekking van een groep spiervezels, welke te vergelijke valt met een soort van plaatselijke zichzelf in standhoudende spierkramp. Klachten worden vaak onderhouden door complexe factoren zoals stress, vermoeidheid, slechte voeding of het moeilijk kunnen ontspannen van spieren.

De behandeling
Dry Needling is een zogenoemde ‘intramusculaire’ (in de spier) behandeling. Hierbij wordt een zeer dunne naald ingebracht in de spier, zonder een vloeistof te injecteren.

Dry Needling bij Fysio Lemmer
Nynke, Anita en Siegrid passen Dry Needling toe bij patiënten waarvan (een deel van) de klachten verklaard kan worden vanuit de spier. De meeste spierproblemen kunnen behandeld worden middels Dry Needling, maar in sommige gevallen is deze behandelmethode minder geschikt. Uw therapeut zal samen met u deze overweging maken. Een reden om niet te behandelen kan zijn angst voor naalden of een acute blessure als gevolg van een ongeval. Ook bij een zwangerschap is het niet altijd mogelijk om dry needling toe te passen.

Meer betrouwbare informatie over Dry Needling is te vinden op https://www.dryneedling.nl/pages/informatie-voor-patienten.php

Bekijk overige specialisaties

Fysio Lemmer

Vissersburen 16 - 20
8531 EC Lemmer

0514-561805
info@fysiolemmer.nl

Facebook
Instagram

Openingstijden

Ma 08.00 - 20.00
Di 08.00 - 20.00
Wo 08.00 - 20.00
Do 08.00 - 20.00
Vr 08.00 - 20.00

Telefonisch bereikbaar
van 9.00 tot 12.00

Zorgkaart Nederland
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie Nederland
Fysio Lemmer is gewaardeerd op ZorgkaartNederland.

All rights reserved | Copyrights Fysio Lemmer

Realisatie: Merksetters

×