Manueel therapie

De manueeltherapeut is een gespecialiseerde fysiotherapeut die na zijn/haar opleiding voor fysiotherapie een aanvullende masteropleiding voor manueel therapie heeft gevolgd. De manueel therapeut dé specialist als het gaat om de stand en het bewegen van een gewricht. Het geheel van gewrichten, spieren en zenuwen en de manier waarop u beweegt is het domein van de manueel therapeut. Zij beschikken over een scala aan behandelmethoden om u weer in de juiste beweging te krijgen, waaronder mobilisatie, manipulatie en neuro-mobilisatie technieken.

Manueel Therapie bij Fysio Lemmer
De manueel therapeuten Nynke, Bob en Siegrid van Fysio Lemmer kijken naar het geheel van de gewrichten, spieren en zenuwen en naar het geheel van bewegen. Ook wordt er gekeken of er misschien andere factoren een rol spelen in de ontwikkeling of in stand houding van uw klachten; zoals verminderde belastbaarheid, stress of slaapproblematiek. De specifieke manueel therapeutische technieken zullen bij Fysio Lemmer gecombineerd worden met andere vormen van fysiotherapie waaronder advisering, oefentherapie en het vergroten van de belastbaarheid. De combinatie zorgt veelal voor goede lange termijneffecten en is daarmee een zeer duurzame behandelmethode.

U kunt met veel lichamelijke klachten naar een manueel therapeut. Maar met name bij onderstaande klachten kunt u wellicht beter naar een manueel therapeut dan een reguliere fysiotherapeut;

  • Hoofdpijn

  • Duizeligheid

  • Kaakklachten

  • Nek – schouderklachten waarbij u uitstraling heeft tot in de armen

  • Klachten van de bovenrug met rib- en borstpijn

  • Lage rugklachten, met uitstralende pijn voorbij de knie

Zuigelingen en kinderen met klachten van hoofd, nek, rug of andere delen van het bewegingsapparaat kunnen bij ons ook terecht bij de Kinder Manueel Therapeuten (linkje KMT)

Bekijk overige specialisaties

Fysio Lemmer

Vissersburen 16 - 20
8531 EC Lemmer

0514-561805
info@fysiolemmer.nl

Facebook
Instagram

Openingstijden

Ma 08.00 - 20.00
Di 08.00 - 20.00
Wo 08.00 - 20.00
Do 08.00 - 20.00
Vr 08.00 - 20.00

Telefonisch bereikbaar
van 9.00 tot 12.00

Zorgkaart Nederland
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie Nederland
Fysio Lemmer is gewaardeerd op ZorgkaartNederland.

All rights reserved | Copyrights Fysio Lemmer

Realisatie: Merksetters

×